Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Filmaften - "Håp"

DEC
07

Filmaften - "Håp"


Dato Tirsdag d. 7. december 2021, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted Gråsten Præstegård, Slotsbakken 1, 6300 Gråsten
Filmaften - "Håp"

Filmen vandt Gabriel prisen 2021.

Vinderfilmen begynder lidt før jul og slutter et par dage inde i det nye år. Det bliver en ekstraordinær hård juletid for det karrieretravle middelklasse-par Anja og Tomas samt deres børn. Lillejuleaften får hun en uhelbredelig diagnose. En tidligere lungekræft har spredt sig i Anjas krop og sidder som en svulst i hjernen. Håbet synes ude, for Anja har fået at vide, at hun i værste tilfælde kun tre måneder tilbage at leve i. Alene med sorgen og rædslen erkender Anja sit behov for Tomas’ fulde hjælp og støtte. I løbet af juleugen kastes parret ind i et lynkursus i gensidig tillid og fælles kamp for at tackle en uventet diagnose. Kan de midt i krisen lære at elske hinanden igen efter et langt samliv?

Fortællingen er baseret på instruktørens eget kræftforløb, og det giver ifølge flere anmeldere filmen en særlig troværdighed og ægthed. Og så er den mesterligt fotograferet af danske Manuel Alberto Claro, som inviterer os ind i den dybt personlige fortælling med nærbilleder, der højner intimiteten. 

”Jeg er her, når du vågner,” siger Tomas til sidst, da Anja køres ind til en operation. 

Og det er måske i virkeligheden det, som håbet drejer sig om. Den såre menneskelige, helt igennem uperfekte kærlighed, der i sidste ende blot handler om at være der for hinanden.