Gråsten klangstavensemblet

Klangstavensemblet i Gråsten blev grundlagt i starten af 2022 og har siden beriget gudstjenester, koncerter og sangarrangementer i vores sogn. Mændene, som spiller på et tre- oktav-klangstavesæt af mærket  Choirchimes fra Malmark, er musikinteresserede herrer fra Slotskoret i Gråsten, som synger tenor og bas og mødes hver uge for at øve i Slotskirken. 

Klangstavene er en slags søstre til håndklokker, men klangstavene er lavet i aluminium, mens håndklokkerne er fremstillet i bronze. Klangstavene er stemt rene og har en mættende, behagelig klang. De er købt i USA, hvor de også er produceret. Der findes flere håndklokkeensembler i verden, men der findes kun vores lille klangstavensemble her i Danmark. Vi er i hvert fald det første klangstavensemble i kongeriget! 
  
Klangstavensemblet ledes af Rut Boyschau, som er uddannet carilloneur (klokkenist). Hun komponerer og arrangerer al musikken for ensemblet.  
  
Såvel leder som medlemmer af ensemblet oplever glæden ved det eksperimenterende samspil med uprøvede og ukendte instrumenter og fornøjelsen, når det ved opførelsen af den indstuderede musik med overraskende få og enkle midler lykkes at skabe en stemning af klangfuld harmoni.  

Du vil måske også kunne lide...


Kristendom for begynder

Læs mere her Nørklerne som sidder ved et bord og laver håndarbejde


Nørklerne

Læs mere her
To ældre damer som snakker


Sangeftermiddag

Læs mere her Slotskoret i Gråsten Slotskirke


Slotskoret

Læs mere her
To bøger med et par briller og tulipaner ovenpå


Læsekreds

Læs mere her Gren med grønne knupper


Morgenvandring

Læs mere her