Gråsten Slotskirke

Gråsten Slotskirke i nordfløjen af Gråsten Slot, som ses herover. Kirken er den eneste del af Gråsten Slot, som er åben for publikum. Kirken blevindviet i 1702 og er også det eneste af Ahlefeldternes gamle slot, der overlevede branden i 1757.

Kirkerummet er rigt udstyret med et søjlebåret galleri på de tre sider, mens den store, pompøse barokaltertavle dækker hele den fjerde væg fra gulv til loft. Det hvælvede stukloft er udsmykket med engle og puttier på en lyseblå himmelbaggrund.

Det søjleprydede galleri har forgyldt balustrade (brystning) og omfatter en herskabsstol, placeret overfor en rokokoprædikestol fra tiden omkring slottets genopbygning efter branden. Galleriets loft har indfældede, ottekantede malerier.

I det hele taget er kirkerummet overdådigt udsmykket med malerier, ca. 80 i alt, som alle er udført af lokale kunstnere efter kobberstukne forlæg. Maleriudsmykningen har sit forbillede i jesuiterkirken St. Carlo Borromeo i Antwerpen.

 

Rundvisning

Rundvisning i Gråsten Slotskirke samt Slotshaven.

Er man interesseret i en guidet rundvisning kontaktes Visit Sønderborg på tlf.nr. 74423555, man kan også se mere på hjemmesiden www.visitsonderborg.dk.

Er der menighedsråd der ønsker en rundvisning, bedses I kontakte os på mail fra jeres sognepostkasse.

 

Hvornår Slotskirken er åben for gæster kan ses her.